dimecres, de gener 18, 2006

La carrera del sol

Regirant per la web de Terra m'he endut una grata sorpresa: l'existència d'una pel·lícula sobre cotxes solars.
Fitxa tècnica
Títol: La carrera del Sol
Títol original: Race the Sun
Nacionalitat: EEUU.
Any: 1996
Gènere: Charles T. Kanganis
Guió: Barry Morrow (Oscar pel guió de Rain Main).
Actors: Halle Berry (Oscar per Monster's Ball), James Belushi, Steve Zahn, Casey Affleck.
Sinopsi
Una profesora de ciencies incita els seus alumnes a construir un vehícle elèctric propulsat per energia solar. Malgrat el desinterés inicial dels nois, el grup finalment troba sentit al projecte i s'animen no solsament a construir el seu particular vehícle solar, sinó també a guanyar una competició local que els permet presentar-se a la carrera internacional World Solar Challenge. Aquesta competició és un dur ral·li que creua Australia de nord a sur, quasi 3.000 km de territorio desèrtic. L'objectiu: arribar a la meta en el menor temps possible emprant el sol com a combustible.
Valoracions

"Aquest film, malgrat ser un simple entreteniment dominical, sorprent pel seu missatge positiu a favor de les possibilitats tecnològiques que ofereix l'energia solar per contribuir amb un planeta més saludable" (Terra).

"La pel·lícula desenvolupa una història d'interès humà, en la que uns adolescents desencantats recuperen la ilusió gràcies al companyerisme i a l'amistat que facilita el seu treball en equip. La pel·lícula, malgrat ser previsible, és entretinguda i mostra un important esforç en la direcció artística, sobretot en el disseny dels diversos automòvils que participen en les diferents carreres" (bloggermania.com).

Curiositat

La carrera del sol està basada en una història real d'uns nois hawaians de classe obrera que van participar en la World Solar Challenge de 1990.

En definitiva

M'ha fet molta il·lusió trobar una pel·lícula que tracti el tema de les energies renovables, en aquest cas emprant els vehicles solars; si voleu informació sobre la competició World Solar Challenge aneu a la seva web i per saber més sobre altres ral·lis solars acudiu al post Ral·lis Solars que vaig escriure el passat mes de setembre.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Hola Carles,

Molt interessant l'existència d'aquesta peli. No la coneixia, però m'estant entrant ganes de veure-la, perquè a més a més de tractar d'un tema tant interessant com els dels cotxes solars, pues resulta que surt l'atractiva Halle Berry i això encara augmenta més el meu interès, em fa gràcia que surti en una película com aquesta. Potser li intressen aquests temes i tot!

Un "saludo"

30 de gener, 2006 12:21

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home