diumenge, de desembre 18, 2005

L'abocador de Serra Llarga

Els 787 kg de residus acumulats en l'abocador de Serra Llarga de Lleida no són suficients per generar energia elèctrica rentable. Els estudis previs realitzats per la unió d'empreses Romero Polo i Sufi, que van ser les encarregades de la clausura de l'abocador i l'explotació del biogás generat, deien que s'arribaria a una producció de 500 kW durant 7 anys (temps en que la producció de l'electricitat seria rentable); la realitat però, és una altra i en aquests moments s'estan produïnt entre 60 i 70 kW.
El motiu pel qual no s'arriben als nivell previstos responen als fets que hi ha menys fracció orgànica de l'esperada i que la compactació dels residus va deixar massa bosses d'aire, que fan que el contingut en oxigen sigui excessiu. Agustí Bordalba, responsable de Romero Polo va comentar que si d'aquí a la primavera no s'assolíen resultats, hauríen de plantejar-se deixar l'explotació del biogás.
La part positiva del tema és que s'ha passat d'una montanya d'escombreries a un parc amb un llac i una aula de formació ambiental, però és una pena que una acció d'aquest tipus, tant significativa des del punt de vista energètic i medi ambiental, no acabi de rutllar.
(Font: Diari Segre, diumenge 11 de desembre)