Ral·lis solars
Els amants del motor i els cotxes han disfrutat de les habilitats del Michael Schumacher en la Fòrmula 1, de les derrapades dels cotxes conduïts pel Carlos Sainz i de la perillositat dels dessets del Dakar. Però també existeix un altre tipus de curses ben diferents a les anteriorment citades.
Regirant per internet vaig trobar l'existència de tres ral·lis solars. La finalitat d'aquestes curses consisteix en acabar el recorregut establert fent ús d'un vehicle propulsat, únicament, amb l'ajuda de l'energia solar.
- Sun Race: Té lloc a principis de febrer a Austràlia. El recorregut consisteix en anar de Melbourne a Sidney i tornar de nou a Melbourne (2000 Km) en deu dies de cursa (www.sunrace.com.au).
- World Solar Challenge: Es realitza a finals de setembre, també a Australia. Té una durada d'una setmana i el recorregut consisteix en creuar el país de nord a sud (3000 Km) (www.wsc.org.au).
- North American Solar Challenge: Situada en els Estats Units a mitjans de juliol. En les passades edicions la cursa seguia la ruta 66 sortint de la costa atlàntica fins la pacífica. En la darrera edició el recorregut va canviar i es va sortir de Texas i es va arribar fins Canadà (2500 Km) (www.americansolarchallenge.org).
4 Comments:
En podem organitzar una aquí a Lleida!!!
Quina velocitat agafen aquests cotxes?
No són per a portar massa quipatge però estan bé, no??
Com tu diries és... CURIÓS!!!
Petonets
07 de setembre, 2005 14:17
Ja sabem quin cotxe podem regalar a la Marta¡ Li agradarà, ja que
no és partidaria de la velocitat.
Si coneixes alguna plaça de pàrquing adecuada ..... ho dius¡
07 de setembre, 2005 19:21
Per la Pititeta:
En el ral·li Sun Race un prototipus la marca Honda va arribar a una velocitat màxima de 123 Km/h, però evidentment en aquestes curses no van a gaire velocitat, tot i que no se exactament quina seria la velocitat mitja.
Seria una bona idea muntar un ral·li d'aquestes característiques a Lleida.
09 de setembre, 2005 16:48
Pel Sisco:
Estaria bé que la plaça de pàrquing estigués a l'aire lliure, perquè d'aquesta manera mentre no s'utilitza es poden carregar les bateries amb l'ectricitat generada per les plaques fotovoltaiques.
09 de setembre, 2005 16:50
Publica un comentari a l'entrada
<< Home