diumenge, de juliol 17, 2005

Cap de 7mana a Salou

Aquest cap de setmana l'he passat en el poble més turístic i marxós de tota la costa Daurada, Salou. No he baixat a la platja, però anar allí m'ajuda a desconnectar de la vida diària de Lleida i hem relaxa molt. Suposo que us deu sobtar que associï la paraula relax amb la de Salou, però cal diferenciar la zona turística de Salou i la zona del poble de Salou, molt diferents entre si.
És curiós compara ambdues zones: la turística es caracteritza per haver-hi una gran saturació de gent a la platja, les discoteques i el ligoteo dominen les nits...; però la part del pobles és diferent, també hi ha bastanta gent i moviment, però es disposa de lloc suficient per estirar-se en la sorra, es pot nadar tranquilament per la mar, hi ha una sèrie de carrers peatonals molt bonics, les nits són més tranquiles..., i si es vol marxa i gresca, en 15 minuts passejant pel passeig marítim la trobem.
Dissabte per la nit vaig anar a sopar a un restaurant situat davant del passeig marítim, Portofino. Restaurant on podreu trobar pizzes, amanides, pasta i altres plats; de moment només he tastat les pizzes, són molt bones i encara ho són més si demaneu oli picant. És un restaurant molt recomanable, elegant, bon servei i té una gran terrassa a l'aire lliure ideal per l'estiu. L'única pega és que les taules estan molt juntes entre si.
Una de les sorpreses que hi he trobat des de l'any passat ha estat que l'ajuntament de Salou ha optat per la recollida selectiva de les escombreries que es generen, crec recordar que l'any passat ho estaven implantant per Cambrils. Aquests contenedors estan col·locats sota terra, són més grans i per tant poden emmagatzemar més residus (era una mica trist i asquerós veure un contenidor ple amb bosses de deixalles a la vora) i són molt estètics (cosa que està molt de moda). Concretament en cada zona on col·loquen els contenidors hi han dos per rebuig, un per cartró i paper, un per vidres, un per envassos i plàstics, un per piles i un per restes orgàniques. Aquest dos dies a casa em hagut de tenir cinc papereres pels diferents tipus de escombreries, però crec que val la pena separar. M'ha agradat la iniciativa, chapeau per Salou.

2 Comments:

Blogger pititeta said...

Al cap i a la fi, ets Chico Ostra... Alguna relació amb el mar havies de tenir.
La sensació que produeix observar la immensitat del mar que es perd en l'horitzó és inexplicable i única.
És un lloc màgic.

18 de juliol, 2005 23:05

 
Anonymous Anònim said...

Fent la xafardera per diferents blogs, he trobat aquest i t'he de dir que no m'ha sorprés que parlessis de Salou com un lloc tranquil...t'ho diu una salouenca de tot l'any i que viu al poble.

A mi Salou no és un poble que em desesperi però reconec que té les platges maques, sobretot si estan buides de guiris.

Sempre que necessito estar tranquila, tinc un lloc guardat a la platja de ponent...

21 de gener, 2006 14:47

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home