dijous, de desembre 07, 2006

Alquézar

Ahir vam fer una sortideta amb els amics; vam anar a Alquézar, un poble a 20 Km de Barbastre. Alquézar és un topònim àrab que significa "fortalessa", clara al·lusió al castell que corona el poble. Us recomano molt la visita perquè val la pena, és un indret molt bonic que permet combinar moltes activitats. Si voleu més informacío cliqueu aquí.
Pel matí hem visitat l'esglèsia de Sant Miquel i la Col·legiata de Santa María La Major (que és la fortalessa o castell que corona el poble) i on destacaría la seva col·lecció de quadres, l'orgue i el claustre amb el capitells romànics.
Hem dinat al Mesón del Vero on he pres sopa de cocido, llangonissa a la brasa i de postre una trenza d'Osca, una pasta amb fruits secs típica de la zona.
Per la tarda hem fet una excursió d'una hora i mitja de durada que donava la volta per la part baixa del turó de la col·legiata i que passava pel cantó del riu i després hem anat al museu etnològic "Casa Fabián" on es poden observar estris de la vida més antiga del poble i la comarca.
El curiós del cas és que em combinat varis aspectes que es poden lligar al turisme; em gaudit de la gastronomia de la regió, em disfrutat de la natura, em descobert la forma de vida d'anys enrera en el museu etnològic i em visitat l'esglèsia i la col·legiata. Tot això amb la companyia d'uns molt bons amics.

1 Comments:

Blogger pititeta said...

Crec que és un lloc perfecte per anar a passar-hi un cpa de setmana i anar a fer rutetes per els poblets del voltant.
El millor de tot el senyor que ens va fer de guia a la Colegiata... un crack!
Petons

10 de desembre, 2006 22:38

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home