dimecres, de maig 17, 2006

Sobre cuines solars

Atès que en el bloc de l'Indarki esmenta la celebració del II Dia de la Cuina Solar a Bilbao i que del 12 al 16 de juliol es celebra la Solar Cookers International Conference a Granada, us faig la meva petita aportació sobre el tema.
El juliol de 2004 vaig assistir a un curs de la Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida titulat Construcció d'un Relfector Solar tipus Scheffler; gracies a aquest curs vaig endinsar-me en el món de les cuines solars.
El curs en qüestió, realitzat a la Seu D'Urgell, ciutat situada al Pirineu lleidatà molt aprop d'Andorra, va consistir en la construcció d'un reflector solar ideat per Wolfgang Scheffler, on mitjançant una àrea parabòlica es reflexen els rajos del sol cap a un punt on es col·loca l'olla per cuinar.
També vam tenir l'ocasió de poder experimentar amb una cuina solar parabòlica de Terra i d'un reflector Scheffler totalment muntat. De fet, les experimentacions van consistir en emprar-les per fer-nos el dinar dels quatre dies que va durar el curset.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Bones jove,

Sobre la energia solar una empresa ha comprat més de 500 hectàrees de terreny prop de Fraga per fer la central eólica més important de l'estat (i amb 10 anys la tenen amortitzada)

18 de maig, 2006 01:56

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home