dijous, de novembre 10, 2005

Concert de música clàssica hindú

Dissabte 29 d'octubre, 22:30 hores, Cafè del Teatre de l'Escorxador de Lleida. Concert de tabla a càrrec de Tarum Kanti i Aeoliah Christa Muckenheim.
La música de la que vaig poder gaudir en aquest concert ve de l'antiquíssima tradició dels Rishis, que visqueren en les coves de l'Himalaia fa cinc mil anys, els quals escoltaven profundament els sons de la natura, que són els que van inspirar aquesta música que -com tota la música clàssica índia-té una evident dimesió espiritual. Podeu trobar una explicació més detallada en la web del Cafè del Teatre (www.cafedelteatre.com).
Vaig disfrutar molt del so de la tabla; és extrany que durant més d'una hora es pugui estar escoltant una successió de suaus sons de percussió de diferents ritmes, conformant així una melodía percussionista íntima i agradable.

2 Comments:

Blogger pititeta said...

Tal i com ens van comentar els músics, cosa q em va agradar molt, ells entenen la música com una via de comunicació entre l'intèrpreti l'espectador, i la veritat és que es va crear uan atmosfera molt especial. És una sensació dificil de descriure amb paraules, barreja de calma i d'un sentiment espiritual molt especial.
Part del repertori del concert era de música sacra india. Al principi em va sobtar la diferència existent entre la múscia que estava escoltant i la música sacra cristiana a la que estem acostumats, com per exemple el cant gregorià, al meu parer més freda i impersonal, que sembla que no hagi de conectar directament amb l'individu sinò amb els Deus. En canvi les peces que vam escoltar al concert al·ludien, tal i com dius tu a la part més espiritual de la pròpia persona, donant lloc a una experiència personal i única per a cada persona. El home no s'intenta dirigier a Déu de manera unilateral, sinò que es crea un vincle comunicatiu entre el individu i el Déu a través de la música.
Per a tots els qui no hi vau poder anar, molt, molt, molt recomanable!

11 de novembre, 2005 21:46

 
Blogger pititeta said...

Un altre apunt... Tal i com un noi q ens vam trobar la concert ens va apuntar molts grups musicals occidentals s'han sentit atrets pel ritme i el so de la tabla i de la música hindú en general, com seria el cas de George Harrison, que va incorporar aquests ritmes a diverses composicions dels Beatles, o la cançó Taste of India, dels Aerosmith com un exemple ràpid que em ve al cap

11 de novembre, 2005 21:51

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home