dimarts, de juny 28, 2005

Exemple de construcció sostenible i bioclimàtica

Aquest és l'edifici més car de tot Egipte. Està situat prop d'un oasis en la frontera amb Libia. Els murs de la construcció estan fets amb blocs de sal del llac que es veu en la imatge. Els blocs estan coverts amb fang; durant el dia, els murs absorveixen la calor i durant la nit, aquesta calor es expulsada al exterior. Al matí, els murs estan frescos i mantenen la frescor interior del hotel i l'aïllen de la calor de l'exterior.
L'hotel no té electricitat i disposa d'un jardí organic per aprofitar el propà que es pot obtenir d'aquestes plantes com combustible (energia de la biomassa) per fer funcionar la cuina i aconseguir aigua calenta per calefacció i les dutxes; la calefacció d'aigua calenta es distribueix a les habitacions per gravetat.
Senzill, estètic, aprofitament de cicles naturals, despesa cero de combustibles fòssils i contaminació nul·la. Això sí que és un projecte de construcció sostenible i bioclimàtica.

1 Comments:

Blogger Sisco Sampietro said...

Aquest tipus d'informacions les trobo molt útils i em van molt bé de cara a exemples per als alumnes en les meves classes.

29 de juny, 2005 19:49

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home