divendres, de maig 04, 2007

La Fira de Titelles de Lleida

De dijous a dissabte es cel·lebra ha Lleida un aconteixement que potser té poc ressó per la gent en general, inclús a la propia ciutat, però que personalment m'encanta, hi disfruto moltíssim i procuro sempre assistir-hi ni que sigui solsament a una repreentació: la Fira de Teatre de Titelles de Lleida. La web aquí.
Enguany s'arriba a la divuitena edició amb la novetat de la creació d'uns premis a les millors obres; durant quatre dies Lleida s'omple de representacions teatrals basades en titelles no només pensades per un públic infantil, sinó que també es representen moltes obres per adults. Divendres nit, tot just arribat de Saragossa, vaig anar amb la pititeta a les 00:30 al Cafè del Teatre, on per 6 euros es representaven dues obres per públic juvenil-adult.
La primera pertanyia a la companyia Teatro Tages amb l'obra Il Fil'armonico, una obra en italià (s'entenia perfectament) en que es representaven diferents situacions, cadascuna representada amb una marioneta moguda amb fils, una ballarina de la dança del ventre, una streper, un exhibicionista, un ballarí de jazz-claqué, un pidolaire... Era impressionant veure l'expressivitat i la vida en que mitjançant els fils li donava als ninots. Algunes tenien més de 10 fils!
A continuació era el torn de Clownclusiones, una petita obra d'un clown interpretada per May Gorostiaga en que cada nit fa un repàs còmic del que ha estat la fira. En les darreres edicions sempre ha vingut per fer aquest repàs diari, per aquest mateix motiu pensava que malgrat no ser titellaire seria quelcom molt divertit, però no em va acabar d'agradar; té el seu mèrit perquè a partir del que veu durant el dia ha de montar el seu repertori però no em va satisfer.