divendres, de març 30, 2007

Salvem la Vall del Cardós

El projecte The Art Of Living és un ambiciosa iniciativa impulsada pel senyor Josep Lladós Comenge, que consisteix en la construcció d’un camp de golf de 18 forats a Ribera de Cardós, Pallars Sobirà. La construcció d’aquest camp de golf també portarà inclosa la construcció de quatre o cinc hotels de 5 estrelles, més de 200 vivendes de gama alta, un centre de convencions i fins a 5 centres de relax i teràpia aquàtica (spa), a més dels establiments mínims necessaris pel funcionament del propi camp de golf com un bar restaurant, una nau on incloure tot el referent al propi manteniment de l’activitat...
La zona on s’ha projectat la implantació del mateix agafa dos càmpings, la serradora del poble i l’església romànica de Santa Maria de Cardós del segle XII, la qual quedaria inclosa dintre del recinte del camp de golf. Inclús es preveu la construcció d’un túnel fins Andorra per millorar la comunicació amb el camp de golf.
Aquest fet pot implicar la destrucció d'una vall que encara conserva l'encant natural d'una zona verda gens massificada i caracteritzada per un turisme senzill i familiar, allunyat de luxes, en busca de tranquil·litat i amb la il·lusió de poder disfrutar d'un paissatge natural verd i frondós. A més, la climatologia actual desaconsella dràsticament la implantació d'un camp de golf i pot ocasionar greus impactes ambientals al situar-lo en mig d'una zona tan verge.
Si estàs en contra d'aquesta iniciativa de la construcció del camp de golf, accedeix a la següent web, on podràs trobar més notícies i documents sobre el tema, així com adherir-te a la Plataforma Salvem la Vall del Cardós per fer pressió i aturar-lo, atès que encara no s'ha aprovat la seva construcció.
Jo ja m'hi he adherit; si estàs en contra del camp de golf et convido a que signis. Ja som 23263. Si pots, fes la màxima difusió de la web.