dimecres, de maig 09, 2007

Conferència sobre arquitectura bioclimàtica

Avui he assisit a una conferència titulada La arquitectura bioclimàtica: cap a un nou urbanisme, impartida per Jose Antonio Turégano, doctorat en ciències físiques, professor de la Universitat de Saragossa, creador i responsable del Grup d'Energia i Edificació del propi centre i expert en temes de bioclimatisme.
Durant la conferència ha expossat les avantatges d'aquest nou concepte arquitectònic amb dades extretes de diferents experiències reals en que ha participat de barris bioclimàtics de la pròpia ciutat de Saragossa, com són Parque Goya i Valdespartera.
A destacar:
  • M'ha sobtat molt la relfexió sobre que malgrat es construeixin nous barris o noves edificacions segons paràmetres d'aprofitament energètic, la majoria dels habitatges d'una ciutat, degut a la seva antiguitat, malgasten moltíssima energia en comparació amb les possibilitats reals que la bioclimàtica ofereix, fenòmen que difícilment és pot solventar.
  • L'existència d'unes plaques fotovoltaiques que porten incloses una làmina d'aigua (no se exactament on) que refrigera la placa, la qual cosa permet reduir la seva temperatura, fent-la més eficient (i pel que es veu no són cares).