dijous, de juliol 13, 2006

El país dels Pirineus

Aprofitant que la meve germana realitzava un curs a La Seu d'Urgell, he aprofitat i dimarts i dimecres els he passat al Principat d'Andorra.
La Seu d'Urgell. Us recomano que feu una volteta pel seu casc antic, amb petits i estrets carrerons ple de porxos; la Catedral, una costrucció de pedra que em va recordar més aviat a un castell que a una esglèsia; preneu un cafè a la Rambla (passeig Joan Budieu), un passeig molt ample sota un sostre de grans d'arbres i passegeu pel Parc Olímpic del Segre, un parc verd amb canals d'aigües braves on es pot practicar ràfting i piragüisme.
Bellver de Cerdanya. La part antigua del poble està dalt d'un turó on podreu gaudir d'unes boniques vistes i de carrers i cases de pedra com antigament es construïen. A més, visiteu l'exposició sobre el Parc Natural del Cadí-Moixeró, on una maqueta del parc reprodueix la seva geografia i podreu veure la seva fauna.
Andorra La Vella. Vam fer una volta per l'avinguda Meritxell, que és el carrer més comercial de la ciutat, on evidentment, vam fer compres. També vam visitar la Casa de la Vall, que ve a ser l'equivalent al Parlament de Catalunya, on vam veure la sala de plens, l'antiga sala de la justícia, l'armari de les 7 claus... i ons ens van explicar diferents curiositats de la vida i cultura andorrana.
Escaldes-Engordany. Poble situat al cantó d'Andorra la Vella; visiteu la seva esglèsia i la Façana de l'Art, edifici en que la seva façana serveix com a calendari d'advent.
Ordino. És un poble molt tranquil i molt i molt bonic. El seu casc antic té un encant especial perque conserva les construccions de pedra d'abans i totes les balconades i finestres estan ornamentades amb geranis de diferents colors que fan de cada racó un quadre paissatgístic maquíssim. Allí vam visitar el Museu Nikolai Siadristyi de la Miniatura, o de la microminiatura, perque totes les obres s'havien d'observar a partir de microscòpics . Aquest geni ucrainés que és enginyer agrònom, és capaç d'incloure dins el forat del capcinal d'una agulla tres camells, una piràmide i una palmera d'or o de reproduir una escena d'un llibre dintre d'una llavor de poma.

He descobert que Andorra no només és una destinació per comprar certs productes a bon preu, per esquiar a l'hivern o per relaxar-se a Caldea, sinó que també pot ser un bonic país per disfrutar del seu paissatge ple de natura, per descobrir els diferents pobles del Principat i per visitar museus molt curiosos i variats com el Museu del Perfum, el de l'Automòvil de cotxes antics, el del Tabac, el de Maquetes de Reproduccions d'Art Romànic, fer una visita guada per la Casa de la Vall, pel casc antic d'Andorra La Vella...

2 Comments:

Blogger Sisco Sampietro said...

Dos dies animadíssims. Cal repetir-ho!

29 de juliol, 2006 23:25

 
Blogger pititeta said...

A mi em va bé... Jejeje
Petonets

02 d’agost, 2006 21:20

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home